AMD прескокнува 20nm и скока на 14nm (ВЕСТИ)

0
коментари
нови AMD процесорот 14nm

Иако ова е извештај за многу долго време сега ние сега знаеме дека AMD избегнува 20nm и скокање врз 14nm изработка јазол за своите 2016 Процесори. Приноси во 20nm бил голем неуспех и како такви бројни одлуки се скокнеш дека 20nm node.The AMD Radeon 2016 line-up означени под кодно име Арктикот острови, како што сигурно ќе скокаат право во насока на 14nm FinFET иновации со наредени графичка меморија се нарекува HBM. А огромен скок со оглед на постојните производи се уште се во 28nm.

Во моментов Intel и Samsung се единствените јазли кои може да го понуди 14 nm производство, така што сигурно ќе биде интересно да се види каде сигурно ќе се пече на обланди. Интел е што “Broadwell” На 14nm процесори и Samsung прави Exynos 7 Системи на чип на 14nm.It сигурно ќе биде интересно да се види како постава на 2015 обликува за да биде, сепак очекуваат 28nm делови.

AMD на Гренланд ќе биде R9 400 Најди информации за програмите во серија 2016

Од тој сосема нова формација, Гренланд графичкиот процесор ќе биде прв графичкиот процесор на AMD да се подобри на 14nm најверојатно fabbed од Gloablfoundries. Тоа ќе биде предводник на графичкиот процесор на текст на R9 400 серија која ќе бидат врзани за 2-ри генерација висока пропусен опсег на меморијата (наредени меморија).

AMD процесорот

 

AMD процесор 2015

 

 

Leave a reply

Можете да ги користите овие HTML тагови и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>