Категорија бесплатни книги

Кои кружат околу Сонцето – Роман eBook Превземи

1
comment

Пола MCLAIN, автор на феноменален бестселер Париз жена, сега се враќа со неа мошне очекуваниот нов роман, транспорт на читателите да колонијална Кенија во 1920 година. Кружат Сонцето дава живот бестрашен и волшебна жена-Beryl Маркам, рекордно поставување пилот фатени во страстен љубовен триаголник со сафари ловец Denys Finch Hatton и Карен Blixen, кој како Исак Dinesen напиша мемоари класичен Надвор од Африка.

Донесени во Кенија од Англија како дете, а потоа се откажа од својата мајка, Beryl е подигната од страна на двете татко и мајчин Kipsigis племе кои го делат својот имот. Нејзината неконвенционални воспитување преобразува Beryl во смела млада жена со силната љубов на сите нешта диви и вродена разбирање на деликатната рамнотежа на природата ...

Прочитај повеќе