категорија миленици

Дресура eBook Превземи 2017

1
comment

Овој Дресура eBook првенствено се фокусира на вежбање и обука во метод на чекор-по-чекор. Тој нуди помалку концепти и пристап, и наместо да дава повеќе методи реално обука со дресура предлози. Постојните најпознатите метод на обука е техника на позитивна поддршка. На акции е подобрена со употреба на храна, љубезност или аплаудираа. Оваа стратегија е одлична за обука кученца.

Факт е дека не може да се подигне на куче без негативни одговори. Природата е полна со негативни засилување, и родителска кучиња користат тоа за да ги обучуваат нивните млади во дивината. Поради тоа што е ефикасен и тоа е како кученца учат, тие го прават тоа.

NOTE: dummyknow.com накратко ова упатство и ќе најдете само кратки совети и инструкции ....

Прочитај повеќе