AMD процесор 14 nm tagged posts

AMD прескокнува 20nm и скока на 14nm (ВЕСТИ)

0
коментари
нови AMD процесорот 14nm

Иако ова е извештај за многу долго време сега ние сега знаеме дека AMD избегнува 20nm и скокање врз 14nm изработка јазол за своите 2016 Процесори. Приноси во 20nm бил голем неуспех и како такви бројни одлуки се скокнеш дека 20nm node.The AMD Radeon 2016 line-up означени под кодно име Арктикот острови, како што сигурно ќе скокаат право во насока на 14nm FinFET иновации со наредени графичка меморија се нарекува HBM. А огромен скок со оглед на постојните производи се уште се во 28nm.

Во моментов Intel и Samsung се единствените јазли кои може да го понуди 14 nm производство, така што сигурно ќе биде интересно да се види каде сигурно ќе се пече на обланди. Интел е што “Broadwell” На 14nm процесори и Samsung прави Exynos 7 SoCs на 14nm ...

Прочитај повеќе